Krantenartikel:"Broodje Zen valt in de smaak"

"Broodje Zen valt in de smaak" - Antwerpen -

Loco Zen is genomineerd in de categorie beste broodjeszaak voor de Horeca Awards. Mathias Goris heeft de zaak in de Antwerp Tower Gallery pas deze zomer overgenomen.

"Nadat we ons hadden ingeschreven voor de Horeca Awards kregen we een onverwacht jurybezoek. Alles was in orde, dus mochten we ons presenteren op een jurydag. Ook daar vielen we in de smaak. Dat werd uiteindelijk beloond met een nominatie", zegt Mathias Goris.

Het sterke punt van de broodjeszaak, die in de gallerij verscholen ligt, is de band met de klanten. Goris:"We krijgen geboortekaartjes en praten over vakanties en dingen als school. We weten wie onze klanten zijn en wat ze doen. Vijfennegentig procent van onze klanten komt hier dan ook vast."

Hectisch

"Voor de overname draaide de broodjeszaak slecht. mijn vriendin werkte er al en kende de klanten. Zo wisten we precies wat er moest veranderen en wisten we dat het niet risicovol was om te investeren", zegt Goris. Na een grondige verbouwing gaan de zaken dan ook goed. Goris:"De omzet is zelfs verdubbeld."

Doordat de zaak goed loopt, kan het er soms erg hectisch zijn."Ik lever ook broodjes aan bedrijven. Dit moet allemaal tussen 12u en 13u gebeuren, want als ik reeds om 11u lever, zijn de broodjes niet meer vers. En wanneer ik ze om 14u is het natuurlijk te laat", aldus Mathias.

Goris:"Wij hebben tussen 12u en 13u een piekuur, maar daarna hebben we rust. Daarom hebben we de zaak ook loco Zen genoemd. Loco betekent gek, drukte en Zen betekent rust. Wij helpen dus mee aan het momentje rust, wat onze klant nodig heeft.

KAKU

Loco Zen

Antwerp Tower Gallery

De Keyserlei 3

2018 Antwerpen

http://www.locozen.be

Op January 14, 2010